Moto trke Supermoto

Alpe Adria ponovo u Kuli

Narednog vikenda, 5. i 6. septembra, na kartodromu u Kuli održaće se četiri trke koje se boduju za Otvoreni šampionat Srbije, Otvoreni šampionat Slovenije i Alpe Adria šampionat.

Staza koja je početkom godine već ugostila takmičare Alpe Adria šampionata, po drugi put ove godine biće domaćin najbržim supermoto vozačima iz regiona.

„Staza je u potpunosti spremna, a očekujemo i veliki broj vozača iz inostranstva.“ kaže Vukašin Bajić, predsedni Vitalon Racing-a koji je i organizator trke. „Staza se konfiguracijski nije menjala. Imamo asfaltnu pistu i blatnjavi deo na stazi, a postoji mogućnost da ćemo imati dodatna iznenađenja za publiku, o čemu će dodatno biti reči.“

Kula je jedina staza u Alpe Adria šampionatu koja se vozi po drugi put u istoj sezoni, a poverenje joj je ukazano kako bi se ova disciplina dodatno promovisala u Srbiji.

Ujedno se pozivaju i svi amateri koji bi se oprobali u ovoj disciplini da dođu u Kulu, gde će odmeriti snage sa sebi ravnima, a organizatori pripremaju razne pogodnosti kada je u pitanju izdavanje takmičarske licence.

foto: batzajla.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video