Alonso: Voleo bih da sam se trkao u eri Senne

Fernando Alonso je otkrio da bi voleo da je mogao da vozi F1 osamdesetih, kada je njegov heroj Ayrton Senna bio u trkama.

Dvostruku Svetski šampion je vozio bolid koji je Senna vozio, McLaren-Honda MP4/4 u okviru kampanje za sponzora McLarena TAG Heuer.

Govoreći na tom događaju koji obeležava 30 godina saradnje McLarena sa proizvođačem satova, Fernando je rekao da ga je veliko iskustvo u Formuli nateralo da poželi da vozi u prethodnoj eri turbo Formule. Kada su ga novinari pitali da li zamenio trenutnu turbo eru za oni prethodnu Alonso je potvrdno odgovorio.

„Verovatno da, bolidi su bili više trkački, sa velikim gumama, velikim motorima i vrlo malim ograničenjima. Sada je sve mnogo više regulisano. Nema toliko testiranja, sve se odvija na simulatorima. Verujem da su tada vozači više uživali u svemu tome.“

Alonso je u jednom trenutku rekao da verovatno ne bi postao F1 vozač da nije bilo Senne koji ga je svojim vožnjama inspirisao.

„Ovo je bio predivan dan. Ovaj bolid je legendaran, najdominantniji u istoriji Formule 1. Imao sam tu privilegiju da vozim osam ili devet krugova i zaista mi je bilo prelepo. Iako nisam pritiskao do maksimuma, biće mi ovo nezaboravna uspomena.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video