Auto trke Formula 1

Alonso: Titulu mogu osvojiti sa Mercedesom ili McLarenom

Španski vozač je ponovo razložio situaciju u stilu koji je njemu svojstven, te dodao kako je bio potupno u pravu kada je donio odluku da napusti Ferrari.

Fernando veli kako mora voziti za McLaren ili Mercedes, ako želi da osvoji svoju treću titulu svjetskog prvaka. Nakon pet sezona sa Ferrarijem, ekipu je napustio krajem 2014., a imao je mogućnost ostanka u Maranelu do kraja 2016. Za tu situaciju, Alonso kaže:

„Bio sam u pravu. Bio sam u pravu jer sam osjećao da je to ispravna odluka, da tada napustim Ferrari. Imao sam još dvije godine ugovora, ali sam osjećao da treba da idem. Bez obzira na rezultate koje su postigli u 2015. i 2016., ili one koje će postići u budućnosti, ja imam taj fantastičan osjećaj kad pomislim na moje vrijeme provedeno tamo, i htio sam da završim sa takvim osjećajem moj boravak u Italiji.“

„Svake godine je pomalo više stresa, jer ne pobjeđujete, a čini vam se da je to vaša krivica. Međutim, sa Ferrarijem ne želim nikakve probleme, jer ću taj tim uvijek nositi u svom srcu. U smislu vožnje i konkurentnosti, mogu reći da, ako želim treću titulu, onda moram voziti za McLaren ili Mercedes. To je moje mišljenje i takav osjećaj imam.“

foto: McLaren Media Centre

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video