Alonso sumnja u spremnost McLarena

Fernando Alonso sumnja da će McLaren Honda F1 tim biti u potpunosti spreman za prvu trku sezone, usled učestalih problema koji ih prate tokom testiranja.

Nakon šest dana testiranja, McLarenov trkački direktor Eric Boullier morao je da objavi da bolid MP4-30 zaostaje 50% u odnosu na očekivani razvoj. Tokom petka Alonso je odvezao svega 59 krugova u Barseloni usled podešavanja i zamene delova.

Alonso je izjavio novinarima da McLarenu ponestaje vremena za razvoj pred početak sezone koji je zakazan za sledeći mesec u Australiji.

„Da je Australija u junu ili julu, mi bismo bili u potpunosti spremni, međutim Australija je u martu i ne zanam da li ćemo uspeti. Siguran sam samo da ćemo u Australiju otići maksimalno spremni u skladu sa mogućnostima.“ rekao je Alonso. „Imamo još 20 dana do trke i šest dana testiranja. Konstantno nam stižu novi delovi koje isprobavamo. Ne mogu da kažem da nisam zadovoljan napretkom.“

Španac je vozio krug svega 1,3 sekunde sportije od vremena Daniela Ricciardoa koji im je reper.

foto: autosport.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video