Alonso: Spreman sam za Maleziju

Fernando Alonso je danas i sam izjavio da je spreman da se trka u Maleziji posle uspešnog oporavka. McLarenovom vozaču je ostao samo još jedan pregled kako bi njegov nastup za vikend stoprocentno bio izvestan. FIA lekari treba da stave tačku u četvtak i tada će biti potpuno siguran nastup Fernanda.

„Puno sam trenirao i osećam se dobro. Spreman sam da vozim ovog vikenda,“ izjavio je Fernando Alonso. „Vrućina u Maleziji uvek predstavlja problem i teškoću ali ja sam svoje treninge bazirao upravo na tome i definitvno sam spreman na sve vremenske uslove na Sepangu.“

„Biće ovo težak vikend za nas ali se radujem što ću voziti naš novi MP4-30 prvi put na trci.“

Bivši Svetki šampio počinje drugu epizodu u McLarenu nakon prelaska iz Ferrarija ove zime. Tridesettrogodišnjak je propustio otvaranje sezone i prvu trku u Australiji jer se još uvek oporavljao od udesa koji se desio u Barseloni tokom testiranja.

I tim i vozač su spremni za povratak Alonsa na stazu i Fernando kaže da je bio u kontaktu sa timom i Jensonom sve vreme vikenda u Australiji.

„Veoma pažljivo sam gledao vikend u Australiji i bio sam u kontaktu sa timom od njihovog dolaska u Australjiju. Očigledno je da imamo puno posla ispred sebe ali Buttonov rezultat je ohrabrujući. To kažem jer je uspeo da završi trku i puno podataka je prikupljeno.“

Kada je staza Sepang u pitanju Alonso ne krije lepe uspomene na tu stazu. On je na Sepangu slavio tri puta (2005, 2007, 2012). Fernando takođe napominje da mu je to jedna od omiljenih staza u kalendaru.

„Sepang je veoma uzbudljiva staza i ima puno mesta za preticanje u spletu brzih i sporih krivina. Ovde imam tri pobede, uključujući i onu 2007. godine sa McLarenom. Iako smo daleko od vrha trenutno, svi u timu rade naporno kako bismo razvili bolid i napredovali iz trke u trku.“

„Automobil ima puno potencijala i nastavićemo da vršimo pritisak na svakoj trci.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video