Alonso se fokusira na kvalifikacije

2015 F1 Pre Season Test 1 - Day 1 Circuito de Jerez, Jerez, Spain. Sunday 1 February 2015. Fernando Alonso, McLaren, leaves the garage. World Copyright: Alastair Staley/LAT Photographic. ref: Digital Image _79P8818

Fernando Alonso kaže da će kvalifikacije u Monaku biti ključ za ostvarivanje prvih poena u ovoj sezoni i ujedno prvih poena za tim McLaren-Honda.

Trka je i ranije okarakterisana kao događaj na kojim mogu da budu najkonkurentniji od početka McLaren-Honda saradnje, od strane i Alonsa i Buttona. Španac, koji je pobedio u Monaku već 2 puta, ali nijednom od 2007, se raduje povratku na stazu. Monako je jedna od staza koja je van svake druge lige i iako je skoro nemoguće preticati na njoj, pruža jednu od najzanimljivijih trka u sezoni.

„Postoje tri oblasti na koje se morate fokusirati u Monaku, kvalifikacije, koncentracija i strategija. Subota je dan na kome možete povećati šanse za dobar rezultat, tako da će to biti naš prvi cilj i nadam se da možemo da nastavimo da pojačavamo naše kvalifikacija i dolazimo do boljih startnih pozicija. U nedelju je najbitnija koncentracija. Ulice su jako uske i nema prostora za grešku. Ako ispunite ova dva uslova i uspete da maksimizirate strategiju, imate velike šanse da dobro završite trku,“ završio je Alonso.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video