Alonso propušta prvu trku

Fernando Alonso je dobio preporuku medicinskih stručnjaka da na prvoj trci sezone ne startuje, zbog povreda zadobijenih na testiranju u Barseloni.

Španac je proveo tri noći u bolnici nakon što je nakon izletanja u Barseloni, bez svesti prebačen na pregled. McLaren je prošle sedmice objavio da je učešće Fernanda Alonsa na trci u Australiji i dalje neizvestan, ali se nadaju da će se stanje stabilizovati i da će Španac biti spreman da startuje.

Tokom jučerašnjeg dana McLaren je objavio da se u izveštaju lekara navodi kako na telu Fernanda Alonsa nema povreda, ali da se preporučuje da propusti prvu trku sezone. U saopštenju se navodi da su lekari napravili niz iscrpnih testova čiji rezultati govore da je Alonso u potpunosti zdrav sa neurološke i kardiološke strane.

Rezervni vozač Kevin Magnussen dobiće priliku da na prvoj trci sezone odmeni Fernanda Alonsa.

foto: BBC

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video