Alonso ostaje u bolnici, McLaren se ne oglašava povodom udesa

Iza McLarena je još jedan težak dan testiranja, Alonso je rano morao da zavši testiranje zbog udesa, odvozao je samo 20 krugova. U planu je bilo da Alonso vozi pre ručka a Button posle. Međutim ništa nije išlo po planu jer bolid nije bio spreman za izlazak na stazu u 10:30. Nešto pre pauze za ručak Alonso je doživeo udes u trećoj krivini i prebaček je u najbližu bolnicu. Obavljeni su pregledi i Fernando nije ozbiljnije povređen ali je ipak morao da provede noć u bolnici.

Obzirom da im je ponestalo vremena, a procedura za oporavak bolida je velika, McLaren nije izlazio na stazu tako da Button nije prešao niti jedan jedini krug. „Fernandov udes je samo jedna od stvari koje se dešavaju na testovima,“ prokomentarisao je Eric Boullier. „Na svu sreću on je dobro, ali je doživeo blaži potres mozga prilikom udesa pa je zbog toga morao da ostane u bolnici preko noći. To je normalna procedura. Neizbežno, neki mediji dramatizuju ozbiljnost incidenta, ali je to samo običan udes uobičajen testiranjima,“ dodaje Eric Boullier.

„Bolid nije bio toliko oštećen, ali ponovni izlazak na stazu je zahtevao ogromne provere menjača, motora kao i elektronike. Obzirom da je ponestajalo vremena, doneli smo odluku da ne izlazimo više na stazu. Bila je ovo teška nedelja za ceo tim, ali ćemo se vratiti i raditi još napornije kako bismo dostigli ciljeve.“

Postoji više spekulacija o tome zbog čega je došlo do udesa. Neki kažu da je zbog oštećenja na vešanju, neki pak da je Fernanda uhvatila nesvestica dok postoji i treća verzija priče koja kaže da je Fernando doživeo šok zbog problema na električnim komponentama u bolidu. McLaren još nije izdao zvanično saopštenje povodom uzroka incidenta.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video