Alonso odlazi na medicinska testiranja pre Malezije

Fernando Alonso moraće da prođe niz medicinskih testova kako bi proglasili da je u stanju da se trka u Maleziji sledećeg vikenda.

Alonso je propustio prvu trku sezone, nakon neobične nesreće na testiranju gde je ostao bez svesti i zadobio potres mozga. On je od tada prošao niz medicinskih testova u Španiji, ali je FIA zahtevala da prođe i neka testiranja doktora koje će oni postaviti na Univerzitetu u Kembridžu u nedelju.

Ukoliko prođe testove, vratiće se kući u Dubaji, odakle će doći u Maleziju gde će u četvrtak proći još neke testove, pre samog trkačkog vikenda. Tu će ga prvo testirati glavni doktor iz Sepanga, a zatim glavni doktor FIA-e, Jean-Charles Piette. Završni test, poznat i kao ‘udarni test’ , meriće brzinu reakcije vozača i rezultati će se upoređivati sa onima koje je imao pre udesa. Menadžer Fernanda Alonsa, Luis Garcia Abad, insistira na tome da će ti testovi biti čista formalnost i da će Alonsu biti dozvoljeno da vozi trku.

Alonso je insistirao da se vrati na stazu u Maleziji, što je dodatno potvrdio i odlaskom u simulator McLarena, gde se pripremao za trku u Sepangu.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video