Alonso o udesu

Fernando Alonso je izneo sve deetalje o njegovom udesu tokom testiranja u predsezoni i tako opovrgnuo McLaren-ove navode da je udar vetra izazvao da igubi kontrolu nad bolidom i izjavio da je očigledno bio tehnički problem u pitanju.

Suočio se sa medijima, prvi put nakon nesreće koja se desila pre nešto više od mesec dana i koja ga je hospitalizovala na tri noći, Alonso je bio na udaru zbog uzroka nesreće za koje je McLaren tvrdio da je izazvana zbog vetrovitih uslova tog dana.

Međutim, Alonso je iskoristio priliku da opovrgne nekoliko prvobitnih tvrdnji, među kojima je bilo i onih koje su došle od samog McLarena, insistirajući da se upravljanje ‘zaklučalo’, iako razlog zbog koga je to došlo nije prikupljen iz podataka.

„Nisam se probudio misleći da je 1995. i nisam se probudio pričajući italijanski,“ našalio se. „Sećam se nesreće i svega što se dogodilo tog dana. To je manje više bio blagi potres mozga. Otišao sam u bolnicu u dobrim uslovima, ali postoji vremenski period u bolnici koga se ne sećam – od 2 popodne do 6 popodne, ali to je normalno zbog lekova koji vam daju kako biste se vozili helikopterom. U podacima ne postoji ništa jasno što možemo uočiti, ali imali smo problem sa upravljanjem u trećoj krivini. Volan se ‘zaključao’ na desno i približio sam se zidu, prešao sam iz pete u treću brzinu i kočio sam u poslednjem trenutku, ali nažalost nam i dalje nešto fali u podacima. Ne znam da li ste pogledali snimak, ali uragan ne bi pomerio bolid tom brzinom. Ako imate bilo kakvih problema, naravno da će te iskoristiti snagu i otići na drugu stranu, u unutrašnjost. Tog dana je bilo dosta medijske pažnje, pa je tim izašao pred konferenciju sa nekim nagađanjima, ali ta teorija o vetru nije tačna,“ zaključio je.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video