Auto trke Formula 1

Alonso možda nikada više neće pobediti

Dvostruki svetski šampion Fernando Alonso možda nikada više neće pobediti ni na jednoj trci u F1, kaže njegov bivši timski kolega, Jarno Trulli.

Povratak 33-godišnjaka u McLaren ispraćen je brojnim nedaćama. Sam početak sezone je bio razočaravajući. Fernando je došao u McLaren da bi pobeđivao, a trku na domaćem terenu u Barseloni dočekuje sa 0 bodova.

„Nisam siguran da li će biti u prilici da osvoji titulu, čak nisam siguran da će biti u prilici da pobedi na nekoj trci,“ izjavio je Jarno Trulli. „McLaren neće lako uhvatiti priključak sa ostalim ekipama, čak i ako gledamo u narednu godinu, biće im jako teško jer trenutno mnogo kasne.“

Alonso je svoje mesto u Ferrariju prepustio Sebastianu Vettelu, nakon zamene i Vettelu i Ferrariju ide odlično. Dok njima ide sjajno, Fernando se bori u daleko manje konkurentnom bolidu. Sigurno je da ga sve to jako pogađa. Propustio je prvu trku u Australiji jer se još oporavljao od povreda zadobijenih u predsezonskom testiranju. Na svojoj prvoj trci je završio 12, na drugoj 11. Ni njegov kolega, Jenson Button nije prošao ništa bolje. To je jednostavno trenutni potencijal McLaren Honda bolida.

Alonso je izjavio da će tim u Barseloni predstaviti unapređenja kako na bolidu, tako i na samom agregatu. Na to je Jarno Trulli dodao : „Ni drugi timovi nisu spavali u međuvremenu. Možda bi bilo drugačije da su pravila igre trenutno drugačije postavljena ili da su odradili posao kao što ga je Ferrari odradio. Nisam mogao ni da zamislim na kraju prošle sezone da će ovoliko dobro biti spremni za novu sezonu. Svašta može da se dogodi, ali ja sam zaista zabrinut. Fernandova trenutna situacija nam ne govori da je on spreman da pobeđuje. McLaren je odličan tim, u to ne sumnjajte. Problem je što se McLaren direktno bori sa Mercedesom i Ferrarijem, koji su proizvođači, tu je velika razlika.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video