Alonso: Mogu svakoga da pobedim, sa jednakim bolidom

Fernando Alonso, siguran je da i dalje poseduje veštinu da pobedi bilo kog svog rivala iz Formule 1, ukoliko bi imao jednako snažan bolid. Poslednji put je pobedio u Španiji, 2013. godine.

“ Uvek sam samouveren kada me pitaju da li mogu da pobedim nekoga. Ne smatram da sam najboji u kvalifikacijama, ne mislim da sam bolji od bilo koga na vlažnoj stazi, suvoj stazi, treninzima, kvalifikacima. Ipak, ako mi date jednako dobar bolid i ukoliko se trkamo na stazi sa istim uslovima, pobediću. Možda nisam najbolji u svim sektorima, ali pobediću. “

Kada su ga upitali da li smatra da može doći do još jedne šampionske titule, odgovorio je – Da, definitivno.

Alonso nije krio nezadovoljstvo po pitanju bolida, ali nada se da će promena pravila u 2017. godini, vratiti uzbuđenje u trke.

“ U ovom trenutku mislim da ne uživamo u trkanju koliko bi trebali. Nije zabavno voziti sada i biti sporiji 7-8 sekundi nego što smo bili pre 10 godina. Stalno nešto čuvate – čuvate gume, čuvate gorivo, čuvate baterije. Nadam se da ćemo se sledeće godine vratiti na normalan način vožnje. “

foto: Getty images

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video