Auto trke Formula 1

Alonso: Mislim da ove godine nismo daleko od podijuma

McLaren je tokom zimskih testova isprobao dve verzije Hondinog agregata, posle čega je novi šef japanske kompanije potvrdio da je već urađena završna homologacija motora, koju opisuje kao dobru polaznu tačku. Jasno se vidi da je tim iz Vokinga u boljoj formi nego prošle sezone, samo je pitanje koliki je njegov domet.

Španac je uspeo da u 2015. zabeleži jedno peto mesto, što je bio najbolji učinak tima, ali ovoga puta smatra da McLaren-Honda nije daleko od podijuma.

„Mi ne možemo da zaboravio da smo prošle sezone iskoristili 12 pogonskih jedinica, i teško je pomisliti da nešto tako može da nam se ponovi. Bio sam prijatno iznenađen učinkom na početku testova, ali sve se odvijalo kako treba i ja očekujem velika poboljšanja. Kada dođemo u Australiju i kada izađemo na stazu a pritom su uslovi isti za sve, onda možemo da vidimo da li ćemo biti 17., 11., 5. ili ćemo završiti na podijumu, pa ćemo prema tome da pravimo planove.“ izjavio je Fernando Alonso.

foto: McLaren Media Centre

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video