Auto trke Formula 1

Alonso insistira – Neću napustiti Ferari F1 tim

Fernando Alonso je izjavio da je za sada vezan za Ferari uprkos naporima McLarena da ga uvuče u svoj tim koji će obležiti novu eru koristeći Hondine motore.

Kako je AUTOSPORT objavio prošle nedelje, McLaren svoje vozače drži u neizvesnosti kada su u pitanju ugovori za 2015. godinu dok se ne sazna koji su planovi Alonsa i Fetela.

Menadžment McLarena očekuje ogovore obojice vozača u što skorijem roku, kako bi mogli da planiraju vozače za sledeću sezonu pre trke u Singapuru koja se vozi krajem ovog meseca.

Uprkos interesovanjima McLarena, Alonso je jasan pri svojoj izjavi pred italijanski grand pri da je i dalje rešen da osvoji titulu sa Ferarijem.

„Trenutno nemam nameru da odem“ rekao je Alonso za Sky Sport News kada su ga pitali o utiscima povodom interesovanja McLarena za njegov angaržman u 2015. godini i dodaje – „Hoću da pobedim sa Ferarijem, hoću da pobedim ovde, završim posao koji smo započeli pre nekoliko godina, pa ćemo videti šta budućnost donosi.“

Iako Alonso ima ugovor sa Ferarijem do kraja 2016. godine, to nije zaustavilo špekulacije o njegovoj budućnosti.

Prošle godine, povezivali su ga sa Red Bullom nakon što je njegov menadžer prišao boksu, dok je ove sezone otvoren sa namerama da vrati španca u svoje redove uprkos oštrom razlazu koji su imali 2007. godine.

„Očigledno, od prošlog leta, nekad manje, nekad više, bilo je dosta glasina, ali iz mojih usta nikada niste mogli čuti da želim da napustim Ferari ili da ću preći u drugi tim“ kaže Alonso i dodaje – „Postoji dosta špekulacija koja nisu uznemirujuće, ali stvaraju tenziju i stres u timu. Ali, osećaš se ponosno i srećno kada znaš da se najbolji timovi interesuju za tebe i da to kažu javno. „

Video