Auto trke Formula 1

Alonso: Hondine ideje je teško kopirati

Honda je ove sezone imala godinu iz košmara, jer njen agregat nije bio ni približno nivou na kome se nalazi Mercedesov motor, koji je japanska kompanija postavila za svoju referencu. Zbog toga je Honda morala da u toku godine zaposli iskusne inženjere koji su odmah počeli sa radom u Sakuri.

Na pitanje novinara da li Honda sledeće sezone može da svoje mane protvori u prednosti, Fernando Alonso je odgovorio:

„To što oni rade može biti velika slabost ili pobednička formula. Ja ću tumačiti to da je ovo ipak pobednička formula. Ako želite da kopirate Merecdes onda možete samo da im se približite, ali ako hoćete da ih pobedite onda morate nešto drugačije da uradite.“

„Honda dolazi iz totalno drugačije sredine, sa drugom disciplinom i etikom, što znači da se posao radi drugačije i za sada su neki procesi sporiji sa ciljem da u budućnosti sve to bude mnogo bolje. Oni imaju neke ideje koje su dosta jedinstvene.“ kazao je Alonso.

foto: McLaren Media Centre

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video