Alonso: “ Dokazao sam da nisam odustao „

Fernando Alonso rekao je da je dokazao da mu je i dalje stalo do uspeha u Formuli 1 time što je gurao svoj bolid nazad u boks, nakon kvara.

Alonso je postavljao vreme za Q3, kada je njegov bolid počeo da usporava. Zaustavio se malo pre ulaza u boks, izašao iz bolida i počeo da ga gura i pre nego što su redari došli da mu pomognu. Crvena zastava je odmah istaknuta. Alonso je time prekršio pravilo da bolid mora biti vraćen u boks bez njegove pomoći i zato će sutra startovati sa petnaeste startne pozicije.

Kada su ga upitali da li misli da će moći da se trka sutra, odgovorio je – “ Da, apsolutno! Želim sutra da se vratim na stazu i to pokazuje koliko volim ovaj sport. Nije bitno koje mesto zauzimate, da li je to pol pozicija ili petnaesto mesto, želite da se trkate i uživate u tome. “

“ Shvatio sam šta sam uradio tek kada smo uparkirali bolid u boks. Znao sam da ne smem da pomažem u njegovom izmeštanju, ali u tom trenutku nisam razmišljao o tome. Ponekad bude vraćen čak i kranom u boks i imate šansu da ponovo startujete, mislio sam da ću moći to i sada, ali očigledno sam pogrešio. “

11224112_10153159687423759_1869052424239508624_n

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video