Alonso će nas izazivati svakodnevno

Šef McLaren-ovog trkačkog odseka Eric Boullier rekao je da će Alonso izmeniti njihovu svakodnevnicu, sada kada imaju opremu da sebi prokopaju put do vrha F1 čopora i da ‘pucaju’ na pobede i eventualno na šampionsku titulu.

Alonso je konačno potvrđen od strane McLaren-Honda tima prošle nedelje i dok Boullier smatra da će biti izazov da opravdaju Alonsova očekivanja od bolida sledeće godine, kaže da nije zabrinut. Zapravo, on misli da će dvostruki F1 šampion dati timu baš onakav podstrek kakav im je potreban.

„Ne, nisam zabrinut. Znam da će biti izazov, ali morate da ga prihvatite kao veliku pozitivu. Mislim da je ovo prava vrsta obaveza i posvećenosti koju možete da poželite. Jasno je da će nas svakodnevno izazivati i, iskreno, šalje mi poruke svaki dan već neko vreme (od kada smo potopisali). Stvarno je deo svega i prati svaku promenu koju napravimo i svako odluku koju donesemo. Takav podsticaj nam treba i to tražimo. Dobili smo najboljeg vozača na svetu, a imati ga ubeđenog da imamo pobednički paket je najbolja poruka koju možemo da širimo. On je taj zbog koga ćemo raditi zajedno i pratiti put koji smo sami sebi zacrtali. Mislim da su oba vozača dovoljno sazrela da ne moramo mi da se brinemo oko njih. Problem na koji možemo da naiđemo je da ih obuzdamo na stazi, što bi bio jako lep problem, ali van staze mislim da nećemo imati problema,“ zaključio je Boullier.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video