Alonso bi se mogao suočiti sa više dana u bolnici

Menadžer Fernanda Alonsa je rekao da bi se Alonso mogao suočiti sa dva, tri, a možda i više dana u bolnici, pošto ga doktori i dalje procenuju nakon njegovog sudara tokom predsezonskog testiranja, na katalonskoj stazi.

Alonso je helikopterom stigao u bolnicu, nakon udaru na trećem skretanju, poslednjeg dana F1 testa u Španiji. McLaren krivi “nepredvidivo guste vetrove” za udar Alonsa u unutrašnji zid. Pod sedativima u to vreme, Alonsu je kasnije dijagnostikovan potres mozga, i iako je proveo i drugu noć u bolnici, McLaren insistira na tome da je on nepovređen u bilo kom drugom smislu.

I pored toga menadžer  Alonsa, Luis Garcia Abad je naglasio “ozbiljne posledice”, dodajući da su lekari oprezni za sada i sugeriše da bi mogao da produži svoj boravak u bolnici.

“On će ostati ovde neko vreme, dok ne budemo sigurni da je sve u redu”, rekao je on.”Posledice su bile teške, i mi želimo da budemo sigurni da je sve u redu. Ne mogu da kažem da li će to biti još jedan, dva ili tri dana više. “

Abad je rekao da F1 nije igra i da želi da bude siguran da je njegov vožač odlično, pre nego što se opet vrati u bolid.

“Informacije su prilično teške da se razumeju. Kada sam stigao u bolnicu, Fernando je bio svestan i dobro, što je najvažnije, ali i sada je u redu. Sudar je bio veoma težak i on mora da se oporavi, jer je bilo ozbiljnih posledica. F1 nije igra, i želimo da budemo sigurni da je spreman da vozi automobil u pravom trenutku, jer želimo da budemo konkurentni do poslednje trke u sezoni.”

McLaren tek treba da odluči da li će zameniti Alonsa za završni test, koji će početi 26. februara. Jenson Button bi mogao potencijalno dobiti četiri dana u bolidu – posebno jer je njegova kilometraža testa sputana tehničkim pitanjima – mada McLaren takođe potencijalno može pozvati Kevina Magnussena i Stoffela Vandoorne.

Video