Alonso: „Bez dodatnih testova, ruke su nam vezane“

2015 F1 Pre Season Test 2 - Day 2 Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain. Friday 20 February 2015. Fernando Alonso, McLaren, in the garage. World Copyright: Alastair Staley/LAT Photographic. ref: Digital Image _79P3832

Fernando Alonso smatra da su ograničenja u vidu testiranja loša, jer njegov tim koji je imao loš početak, ne može dovoljno da napreduje bez njih.

Ove godine, timovi su bili na 3 pred-sezonska testa od četiri dana i 2 testa u toku sezone, u trajanju od dva dana. Za sledeću sezonu, planirana su samo 2 pred-sezonska testa, koja će trajati četiri dana i to u Barseloni. Alonso smatra da to neće doprineti konkurentnosti određenih timova i da je najviše uživao 2000ih godina, kada su timovi imali potpunu slobodu u pogledu testiranja.

“ Ranije smo imali neku vrstu slobode u pogledu testiranja i poboljšanja bolida, tako da ukoliko je početak sezone bio loš za vas, možete da uznapredujete i na kraju sezone budete konkurentni. Sada će Mercedes biti prvi na svim preostalim trkama, a Manor će uvek biti poslednji. Ruke su nam vezane. Sada će odlazak na testiranje biti sličan bacanju novčića, ukoliko vam je bolid konkurentan – imaćete dobru sezonu, ukoliko nije – biće loša. „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video