Alonsa nije iznenadio požar

Alonsu se zapalio bolid u Brazilu
foto: Twitter

Fernandu Alonsu se na drugom treningu u Brazilu zapalio motor, ali je on izjavio je kako nije iznenađen jer je rieč o staroj mašini koja je bila pri kraju radnog veka, za koju su i očekivali da bi mogla stati.

„Znali smo da je motor došao do kraja svog radnog veka, ali odlučili smo da ćemo rizikovati na drugom slobodnom treningu. Takvu odluku imamo već nekoliko trka“ – rekao je Alonso.

„Uvek je šteta kad ne iskoristite celi trening, no smatram da naš posao zbog toga neće puno patiti“ – dodao je Alonso.

Kvalifikacije i trka u Brazilu svejedno će biti kritične za Alonsa jer će voziti s motorom koji iza sebe ima već dosta kilometara. U Austinu je malo nedostajalo da otvore šesti motor i uzmu kaznu, no odlučili su se da će motor „razvući“ do Brzila, a onda se u Abu Dabiju prebaciti na manje utrošenu mašinu.

„Izgledalo je spektakularno i imamo puno posla sa čišćenjem bolida, ali to nam nije veliki problem.“ – rekao je Ferrarijev Pat Fry.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video