Alfa Romeo ulazi u TCR

Italijanski tjuner Romeo Feraris pustio je u opticaj prve, dugo očekivane fotografije automobila Alfa Romeo Giulietta koji samostalno razvija po TCR standardima.

„Uloženo je mnogo truda, pošto nam je na umu bio cilj da Giulietta startuje pre završetka sezone. Konačno smo dovršili prvi automobil, motor je isproban na probnom stolu i rezultati su obećavajući. Sada smo spremni da počnemo tehnički razvoj na stazi“, kazao je Mario Feraris.

Tim Romeo Feraris nadao se da će u prvoj nedelji novembra prvi put testirati svoj novoizrađeni automobil i da će potom imati vremena da ga transportuje u Makao i učestvuje na završnoj rundi inauguralne sezone TCR Internacionalne serije.

Ekipa se prijavila za start na uličnoj stazi Guja, za nastup je odabaran bivši fabrički WTCC vozač Alfe Salvatore Tavano, međutim morali su sebi da priznaju da je taj poduhvat u ovom trenutku preveliki zalogaj i da su za njega nespremni.

„Nažalost, taj plan se pokazao kao isuviše optimističan. Povrh toga, nismo želeli da rizikujemo da nedostatak pripreme i iskustva pokvare naš prvi nastup u šampionatu, pogotovu ne na tako teškoj stazi kakva je Makau“, objasnio je Feraris.

Testovi „Giuliette TCR“ treba da počnu već sredinom iduće sedmice, na nekom od italijanskih autodroma. Vozačke dužnosti obavljaće Mario Feraris i Salvatore Tavano.

2015-2015-Alfa-Romeo-Giulietta-TCR-AR-Giulietta-TCR_4

Tjuner iz Milana, koji ima pedesetogodišnje iskustvo u auto sportu i trkama čamaca, planira da do aprila 2016. proizvede prvi kontingent od deset automobila. Procenjena cena biće 98.000 evra, na šta treba dodati sistem za prikupljanje podataka i porez.

„Đulijeta TCR“ – osnovni tehnički podaci:
motor – 4 cilindra, redni, 1742 ccm;
transmisija – pogon napred, Sadev šestostepeni menjač;
oslanjanje – napred Makferson, pozadi multilink;
kočnice – napred 6-klipna klešta, diskovi od 378 mm; pozadi 4-klipna klešta, diskovi od 290 mm;
dimenzije – dužina: 4351 mm, širina 1950 mm, međuosovinsko rastojanje 2659 mm.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video