Alfa Romeo razmišlja o povratku u F1

Brend Alfa Romeo, mogao bi se vratiti u šampionat Formule 1, po rečima Sergia Marchionnea, vlasnika Fiat Chrysler Automobiles (FCA).

FCA već godima dosta ulaže u Alfa Romeo, što se može videti i kroz nekoliko serija automobila koji su za cilj imali da pariraju nekim od najpoznatijih marki automobila, kao što su Mercedes ili BMW. Marchionne veruje da bi povratak u Formulu 1, kao rival Ferrariju, koji se takođe nalazi u FCA, bio veliki korak za brend.

“ Neverovatno je koliko je dugo marka Alfa Romeo ostala u srcima ljudi. Iz tog razloga razmišljamo o povratku u Formulu 1. To bi bilo odlično za šampionat – jedan konkurent više. “

Italijanski proizvođač poslednji put se takmičio u ovom šampionatu 1985. godine. Pre toga, zabeležio je velike uspehe u auto sportu od 1911. do 1950. godine. Zabeležili su 10 pobeda, a njihovi vozači uzeli su titulu dva puta. Alfa Romeo bio je proizvođač motora tokom šezdesetih i sedamdesetih, a ponovo se javlja u istoj ulozi od 1979. do 1985. godine.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video