Alexander Rossi zamenjuje Merhija

Američki vozač, Alexander Rossi, debitovaće u Formuli 1 na sledećoj trci u Singapuru. On će zameniti Roberta Merhija u 5 od preostalih 7 trka. Voziće trku u Singapuru, Japanu, Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Brazilu. Merhi će se vratiti na trke u Rusiji i Abu Dhabiju.

Rossi je prvi vozač iz Amerike koji će se naći u F1 još od Scotta Speeda, koji je vozio 2007. godine. On je uspeo da se izbori za mesto za volanom nakon nekoliko godina provedenih kao rezervni vozač, ali i trkač Formule 2.

“ Veoma sam zahvalan Marussiji na pruženoj prilici i tome što su nastavili da veruju u mene. Spreman sam za ovo već neko vreme. Još od 2014. tim i ja imamo odlične odnose, sarađujemo dosta dobro. Marussija je mali tim u Formuli 1. Prolaze kroz mnogo toga, a ja sam srećan što ću zajedno sa njima napredovati i boriti se za uspehe. Volim stazu u Singapuru i tu postavljam dosta dobra vremena. Preda mnom je dosta posla, ali radujem se užurbanom kraju sezone. „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video