Alex Marquez nikada nije razmišljao o prelasku u MotoGP

Novi Moto 3 šampion Alex Marquez izjavio je da nikada nije razmatrao mogućnost o pravljenju velikog koraka i prelaska direktno u MotoGP u 2015.

Mlađi brat dominantnog dvostrukog MotoGP šampiona Marca Marqueza osvojio je Moto3 krunu sa samo dva poena prednosti nakon dramatične i napete poslednje trke u borbi sa Australijskim rivalom Jack Millerom u Valensiji prošlog meseca.

Miller je prešao direktno iz Red Bull KTM Moto3 tima u MotoGP na unosan trogodišnji ugovor sa HRC-om.

Visoko kotirani devetnaestogodišnjak voziće RC213V-RS otvorene klase za LCR Honda u 2015 u istom timu sa Britancem Cal Crutchlow na fabričkom prototipu.

Ali Marquez je rekao da nikada nije na sličan potez gledao kao na pravu odluku i on će nastaviti razvoj karijere u srednjoj Moto2 kategoriji nakon potpisivanja dvogodišnjeg ugovora sa Marc VDS Racing timom.

Marquez: „Za mene je važno da pređem u Moto2. To je sledeći korak nakon Moto3 i mislim da odlazim u najbolji Moto2 tim što pokazuju i rezultati. Tito (Rabat) je šampion a Mika (Kallio) je drugi, tako da sam zaista srećan što sam u tom timu. Za mene je prelazak direktno u MotoGP bio nemoguć, jer je to za mene pogrešan put. Za Jacka, ne znam ali ćemo videti u prvim trkama iduće godine. Najbolja opcija za mene su dve godine u Moto2 i to je oduvek bio moj plan, nakon toga ako bude ponuda prećiću u MotoGP. Imam mnogo stvari da naučim u Moto2, tako da mislim da je korak po korak najbolji za moju budućnost“.

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video