Alex Lowes vodeći na testiranju

Prvog dana zvaničnog pred sezonskog testa na Phillip islandu, Alex Lowes (Voltcom Crescent Suzuki) imao je najbolje vreme od 1’31.332 samo 0.3 sekunde sporije od rekorda kruga. Nakon nekih problema sa mašinom tokom jutarnje sesije, Lowes i tim su se vratili u popodnevnoj sesiji, ostvarivši najbolje prolazno vreme na samom kraju sesije.

Jonathan Rea (KRT) bio je najbrži tokom većeg dela dana, zahvaljujući vremenu postignutom u jutarnjoj sesiji, ali desetak minuta do kraja, Lowes i mnogi drugi vozači iskoristili su poslednji momenat i bivši BSB šampion sa svojim Suzukijem plasirao se ispred Rea sa samo 0.331 sekundi prednosti.

Da je dan bio dobar za Britanske vozače dokazali su i Leon Haslam (Aprilia Racing Team Red Devils) koji je završio na trećoj poziciji kao i Tom Sykes (KRT) na četvrtoj.

Jordi Torres počeo je da se hvata u koštac sa Aprilijom i zauzeo je peto mesto, ispred Davide Giugliano (Aruba.it – Ducati Superbike) koji je doživeo pad tokom popodnevne sesije i odveden je u bolnicu radi pregleda kako bi se ustanovilo da li će moći sutra ponovo da testira.

Chaz Davies sa Panigaleom našao se na sedmoj poziciji, dok je Randy De Puniet (Voltcom Crescent Suzuki) bio brz na početku ali je doživeo teži pad i nije vozio popodnevnu sesiju, rengenski snimci su pokazali da nije pretrpeo nikakve prelome.

Michael van der Mark (Pata Honda) nastavio je brzo da uči u svojoj prvoj Superbike godini i našao se na devetoj poziciji, dok je Nico Terol (Althea Racing) pokazao da se privatni Ducati već može umešati među fabričke motocikle u prvih deset pozicija.

Sa podlivima i modricama, koje je zaborio u nedavnom testu na Jerezu, Sylvain Guintoli (Pata Honda) završio je na 13. poziciji, jednu poziciju iza MV Agusta Reparto Corse vozača Leona Camiera.

Svih 25. vozača postavili su vremena tokom prvog od dva dana testiranja, koji se vozio po vetrovitom ali toplom vremenu.

 

wsbkcombinedresults-day1

Foto: suzukibulletin.co.uk

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video