Moto trke World SBK

Alex Lowes i Crescent Suzuki zajedno u 2015

Voltcom Crescent Suzuki sa zadovoljstvom je najavio nastavak saradnje sa Alex Lowesom tokom 2015. FIM Superbike World Championship sezone.

Uprkos teškoćama na početku njegove rookie sezone za upravljačem Yoshimura GSX-1000R, lomljenja leve noge prilikom otvaranja sezone kvalifikacionih sesija na Phillip Island u Australiji, aktuelni BSB šampion, dobro se prilagodio na svetskoj sceni, pokazujući veliku brzinu i osvajajući dva podijuma i dve pol pozicije u 2014. do sada.

Lowes je uveren u njegov napredak sa Suzukijem GSX-R što će mu omogućiti da bude konstantan u prvim redovima tokom svoje druge sezone u prvenstvu. Britanski vozač željano isčekuje da se vrati na stazu sa znanjem stečenim u početničkoj sezoni.

Produženje njegovog ugovora sa Voltcom Crescent Suzuki na još 12 meseci, osiguraće njegov boravak u timu do decembra 2015. godine. Sa svojim GSX-1000R vraća se u akciju sledeće nedelje na Magny-Cours u Francuskoj, na predposledni trkački vikend sezone.

Alex Lowes: “Moja prva godina sa Voltcom Crescent Suzuki nije protekla lako, ali generalno bila je odlična! Mnogo naučite o sebi i timu kada stvari ne funkcionišu očekivano, a sada u ovom delu godine tačno znamo šta trebamo popraviti, kako na stazi tako i van nje. Zaista uživam u vožnji nakon povrede koje sam zadobio ranije i nastaviću da napredujem i budem konstantniju tokom 2015. godine”.

“World Superbike Championship je fantastično takmičenje za vožnju. Bilo je sjano voziti na tako mnogo novih staza, ali kao što sam napomenuo, imam mnogo da učim. Moja druga godina pruža mi priliku da nastavim svoj razvoj i uz ovogodišnje iskustvo, zaista se radujem sledećoj etapi moje karijere”.

“Želim da se zahvalim Voltcom Crescent Suzuki timu, svim sponzorima i partnerima što i dalje imaju poverenja u mene, dovodeći me iz BSB šampionata u svetski nivo i što nastavljaju da me podržavaju u mojoj drugoj godini kao vozača svetskog šampionata. Uveren sam da možemo osvojiti prve redove sa Suzukijem GSX-R što će i biti cilj”.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video