Moto trke Priče iz boksa World SBK

Alex de Angleis prelazi u WSBK

Očekuje se da će Alex de Angelis biti poslednji vozač koji će preći iz Premier klase u WSBK takmičenje u 2015. godini. Postoje informacije da je on u kontaktu sa Ducatijem i Aprilijom.

Alex je svoj debi u MotoGP klasi doživeo 2008. godine, njegov najbolji rezultat je drugo mesto u Indianapolisu 2009. godine. Na toj trci je pobedio u Moto2 kategoriji.

Trenutno se takmiči u Yamahi u MotoGP-ju nakon što je angažovan kao zamena za Colina Edwardsa koji se povukao. De Angelis kaže da je njegov cilj da i dalje bude na velikim motorima u 2015. godini. To znači da će birati između MotoGP i WSBK serije.

Međutim opcije u MotoGP seriji su mu ograničene na Apriliju, Avintia Ducati i IodaRacing tako da je u poslednje vreme Alex sve češće dovođen u vezu sa WSBK serijom. Njegovo prisustvo tokom trke u Magnu-Coursu je samo pojačalo špekulacije.

Postoje glasine da je u pregovorima sa Althea Ducati timom i da će voziti 1199 Panigale sa bivšim rivalom iz Moto2 serije Nicom Terolom. Takođe postoje mogućnosti i da pređe u Aprilia tim. Na sve ovo Alex kaže da je svaka opcija moguća kao i da bi u svakoj opciji mogao igrati konkurentu ulogu obzirom na nova pravila.

“Ne postoji više dobrih takmičarskih mesta u MotoGP-ju”, izjavio je Alex za Crash.net. “U ovom trenutku mislim da je najbolje za mene da vozim u Superbike-u, sa Ducatijem ili Aplijom. Nisam do sada probao Superbike, takođe sledeće sezone se pravila za Superbike menjaju tako da će sve biti potpuno novo za mene.”

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video