Aleix Espargaro: „Stekao sam poverenje u tvrde gume“

Aleix Espargaro vozač Suzuki Ecstar tima plasirao se na treću poziciju prvog dana u Kataru zahvaljujući mekanim gumama. Sa zaostatkom od samo 0.404s iza Marqueza, japanski brend našao se ispred obe fabričke Yamahe i Ducatija.

Aleix Espargaro: „Bio je ovo pozitivan dan. Stekao sam mnogo samopouzdanja na tvrdim gumama ali veoma sam zadovoljan sa svojim jedinim krugom na mekanim gumama, jer sam među prva tri vozača. Želeli smo da nadoknadimo deo vremena koje smo izgubili u poslednjem testu ovde u Kataru pa smo se fokusirali na finalizaciju kontrole proklizavanja i elektronike. Imali smo veoma važne povratne informacije koje su nam dale indikacije za sledeći posao koji moramo da obavimo. Sutra moram da probam duge vožnje i procenim situaciju u pogledu tempa za trku, ali u ovom trenutku planovi teku glatko.“

 

Foto: suzuki-racing.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video