Dakar

Al Attiyah i Meo do pobede na etapi

Nasser Al Attiyah je došao do svoje druge pobede na 38. izdanju Dakar relija nakon odlične borbe sa Peugeotovoim vozačima. Dan je započela borba između Loeba i Peterhansela, ali im je igru ubrzo prekinuo Al Attiyah koji je izbio na čelo.

Peterhansel je spustio tempo, kako bi sačuvao prednost u generalnom plasmanu, dok se Loeb nije predao sve do dva kilometra pred cilj, kada je njegov „Lavić“ izdahnuo. Međutim, Despres je uskočio u pomoć i Loeb kroz cilj prolazi kao drugoplasirani.

Drugi Minijev vozač, Mikko Hirvonen, stigao je do treće pozicije, ostavivši iza sebe Peterhansela. Peterhansel u ukupnom poretku ima 51 minut prednosti nad Al Attiyahom i preko sat i 17 minuta nad Ginielom De Villiersom u Toyoti, što ukazuje na to da će Peterhansel verovatno prvi stići u Rosario.

Toby Price je još jednom pokazao da je ozbiljan motociklista. Kontrolisao je situaciju, pratio tempo konkurenata i mirno završio na drugoj poziciji. Međutim, heroji današnjeg dana bili su Antoine Meo i Pablo Quintanilla koji su vodili ljutu borbu.

Višestruki enduro šampio, Meo, je na kraju pobedio, dok je Quintanilla bio treći. Stefan Svitko je završio peti i njegova prednost u odnosu na Meo sada iznosi svega osam minuta. Dva dana pre kraja relija, postavlja se pitanje – Može li Meo do druge pozicije?

Eduard Nikolaev je u kategoriji kamiona nadmašio Pietera Versluisa i Tona Van Genugtena. U generalnom plasmanu, Gerard De Rooy (Iveco) koji je juče završio šesti, kontrolisao je situaciju u generalnom plasmanu sa prednošću od preko sat vremena nad Mardeevim.

U kategoriji kvadova specijal je prekinut tokom drugog kontrolnog punkta. Alejandro Patronelli je pobednik jučerašnjeg dana. Brian Baragwanath je završio drugi sa 59 sekundi zaostatka, dok je Marcos Patronelli bio treći sa zaostatkom nešto većim od minute.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video