Aegerter testira Kawasaki MotoGP prototip?

Moto2 vozač Dominique Aergeter pozvan je od strane Kawasakija da krajem ovog meseca u Jerezu testira „prototip“, što je pokrenulo glasine da se zeleni možda žele vratiti u MotoGP.

„Radiću zajedno sa Kawasaki timom. Poziv je stigao direktno iz fabrike, ali ne znam tačno šta ću testirati. Znam samo da je mašina opremljena Michelin gumam… Ali ne, to nisu gume koje se testiraju za MotoGP 2016. godine. “ rekao je Aergeter za Speedweek.com.

Mladi Moto2 vozač koji je probao Avintia motor Otvorene klase baziran na Kawasakijevom ZX-10R na testovima voženim nakon trke u Barseloni dodaje da neće biti lako s ozbirom da na trkačkom motoru nije bio od novembra meseca.

Da podsetimo, Kawasaki se kao zvanični tim takmičio od 2003. do 2008. godine, ali su zbog finansijskih razloga odustali od ovog prestižnog takmičenja. Zbog ugovorne obaveze 2009. godine bio je prisutan kroz Hayate tim.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video