Aegerter objavio da ostaje u Moto2

Visoko kotirani švajcarski vozač Dominique Aegerter objašnjava zašto je odustao od potencijalnog nastupa u MotoGP 2015.

Agerter je trenutno na četvrtoj poziciji u Moto2, a nakon pobede u Nemačkoj i tri podiuma ove sezone govorilo se o mogućem prelasku u Pramac Ducati i Forward Yamaha u 2015. Godini.

Agerter će ipak voziti Kalex-ovu mašinu u Moto2 sledeće sezone, nakon što je njegova Technomag  ekipa “otkačila” Suter.

Dvadesettrogodišnji vozač dodaje: „Tokom letnje pauze prilično sam bio siguran da ostajem u Moto2,  ali onda su usledili razgovori sa Pramac Ducati i Forward Yamaha timovima, što me je nateralo na razmišljanje, ali sam napravio pravi izbor i ostao u Moto2. Mislim da je ovo najbolja odluka, jer je suviše rano za prelazak“.

„U vezi Dukatija nisam puno razmišljao oko motora, jer kada pogledate Ianonea, on obavlja odličan posao i sada može da pređe u fabrički tim.  Ne izgleda kao povozan motor, ali ga unapređuju“.

„Kako god, želim da budem na čelu Moto2 tabele i borim se za šampionsku titulu. Cilj za sledeću godinu je pobediti u što više trka i biti među prva tri vozača u šampionatu“.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video