Karting

Ada Huja „rešila“ šampione

Proteklog vikenda na kartodromu Ada Huja u Beogradu, održana je finalna trka šampionata Srbije pod organizacijom Srpskog sportskog karting saveza.

U četiri divizije i sedam različitih klasa oko 25 vozača borilo se za nove bodove i mesto na podijumu. Najzanimljivije je bilo u klasi I, popularnoj „BAMBINI“ klasi, gde su najmlađi takmičari doslovno ostavljali publiku bez daha, koja je uživala u veštinama mališana.

Prvo vreme na treningu imao je Mateja Soldat iz KSK „Jagodina“, a pratili su ga Luka Marković i Lazar Jovašević. I u prvoj i u drugoj trci poredak na kraju je ostao isti, s tim sto će druga trka ostati upamćena po velikoj borbi izmedju Mateja i Luke. Već u prvom krugu Luka uspeva da obidje svog konkurenta i klubskog kolegu, držeći tempo sve do poslednjeg kruga, kada Mateja napada sa unutrašnje strane i korektno prolazi u poslednjoj krivini, čime beleži drugu pobedu ovog trkačkog vikenda.

Medjutim titula šampiona Srbije odlazi u ruke Luke Markovića, dok se Mateja može zadovoljiti vicešampionskom titulom i pobedom nad šampionom klase I.

DSC_1558

Klasu II (MINI),  obeležili su dueli izmedju Uroša Stevanovića i Danijela Vasića. Posle pol pozicije Vasića do pobede u prvoj trci dolazi Stevanović dok su u drugoj trci samo zamenili mesta na podijumu. Treće mesto odlazi u ruke Andreja Jašića, četvrto mesto pripada Radetu Milenkoviću, dok je peta pozicija pripala jedinoj dami u klasi Sari Živanović. Titulu klase II osvaja Uroš Stevanović.

DSC_1587

 

U klasi III (KF-3) Igor Stevanović dolazi do šampionske titule bez mnogo muke,s obzirom da na ovoj trci nije imao konkurenta u svojoj klasi.

Klasa IV (TAG) čekala se sa nestrpljenjem jer su Vid Popović i Dragan Petrović imali podjednake šanse za osvajanje titule. Medjutim Vid Popović i posle izletanja na kvalifikacijama uspeva da pripremi svoj karting i pobedi na obe trke finalnog vikenda i tako dodje do titule šampiona u svojoj klasi. Vicešampionska titula rezervisana je za Dragana Petrovića, člana ASK „Gaga Racing Team“.

DSC_1540

U klasi V borili su se Miroslav Marković i Ivan Obradović, a na obe trke slavio je Miroslav i tako se okitio titulom. Klasom VI vladao je Vojislav Djurić, dok je u klasi VII slavio Saša Milosavljević.

U konkurenciji klubova titula pripada KSK „Jagodina“, drugo mesto zauzeo je AKK „Fokus BB“, dok je treće mesto zauzeo AK „Eko Bel Laktaši“ iz Banja Luke.

Kompletnu galeriju sa finalnog vikenda otvorenog prvenstva u kartingu mozete pogledati ovde

 

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video