Auto trke Drift

Ada Huja ugostila najbolje driftere regiona

Beogradska karting staza Ada Huja u nedelju je bila domaćin četvrte runde Adria Drift serije u kojoj su učešće uzeli najbolji drifteri regiona. Paralelno je na Adi Huji vožena i trka Srpskog drift šampionata (SDC).

Nakon što je 22 vozača odvezlo slobodne treninge i kvalifikacije, sudije su na osnovu ostvarenih bodova formirali top 16, odakle smo kroz odlične twin borbe došli do pobednika.

Na kraju dana najbolji je bio Uroš Berdajs, koji je u finalnoj borbi nadmašio Ivo Znaora. Njih dvojica su do finala došli nadmašivši Daria Folera i Gorana Simića u polufinalnim twin vožnjama. Do borbe za treće mesto nije došlo jer je Simić imao problema sa automobilom, tako da je morao da preda i treće mesto prepusti Foleru bez borbe.

huja-2

Ovi momci su do polufinala došli kroz sjajnu četvrtfinalnu vožnju  u kojoj su nadmašili Dejana Sušića, Gorana Šoraka, Zorana Savića i Savu Vidakovića. Svako od njih došao je do četvrtfinala nadmašivši Gorana Burumdžiju, Aleksandra Bajića, Darka Grujovića, Marka Matića, Nebojšu Petoševića, Igora Stevanovića, Vladimira Božovića, Marka Matića i Milicu Tikić, jedinu devojku među drifterima.

Pored odličnih vožnji, gledaoci su mogli da uživaju u stunt vožnji, sređenim automobilima koji su sijali na parkingu kao i da se provozaju drift taxijem. Poslednja runda Adria Drift serije vozi se 11. oktobra u Ljubljani.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video