Auto trke Rally

8. Rally Jahorina – početak reli scene za Šampionat Srbije

Nije uobičajeno za reli posade da sezona počinje u septembru mesecu,ali s obzirom na situaciju u kojoj se naše društvo nalazi,možemo ipak da budemo srećni sto se u današnje vreme neko založio i prihvatio odgovornost za organizaciju jednog ovakvog takmičenja.

Početak sezone na reliju za Šampionat Srbije počinje na 8. Rally Jahorina,koji se 6/7. septembra održava u Sarajevu pod organizacijom „Auto 4×4 Club“ iz Sarajeva.  U dužini od 230km na pretežno asfaltnoj podlozi,na 67km brzinskih ispita,takmičiće se majstori volana iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Prema nezvaničnim saznanjima,put Sarajeva krenule su dve srpske posade. Jovana Jovanović i Nataša Tunguz,koje će posle relija u Bugarskoj pokušati da dodju do bodova u svom Citroen C2,dok će članovi ASK „RID Sport“ Aleksandar Dimitrijević i njegov suvozač Milan Misailović prvi put ove sezone isprobati dobro pripremljeni Yugo Gr.A. Očekuje se i određeni broj posada iz najslabije klase 1, popularnog malog N-a.

Ceremonijalni start zakazan je za subotu 06.09. sa početkom u 20:01 ispred BBI Centra,dok je start prvog specijalnog ispita u nedelju od 9h – Auto Centar Quattro.  Ciljna rampa i dodela pehara je u nedelju u 18h,takodje ispred BBI Centra.

 

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video