67 posada na reliju u Poljskoj!

Ukupno 67 reli posada poslalo je svoju prijavu organizatorima za nadolazeći reli u Poljskoj.

Trostruki svjetski prvak i pobjednik iz 2014./15., Sebastian Ogier na vrhu je popisa.

Momčadi svih proizvođača uključujući Volkswagen (Sébastien Ogier, Jari-Matti Latvala), Hyundai (Thierry Neuville, Hayden Paddon) i M-Sport (Mads Östberg, Eric Camilli), borit će se na 21 brzincu u srcu Masurian krajolika.

Čak 15 vozača će sjediti za volanom WRC auta, uključujući Andreas Mikkelsen (Volkswagen Polo R WRC), Dani Sordo (Hyundai i20 WRC), Stéphane Lefebvre i Craig Breen (kako u Citroënu DS3 WRC), Ott Tänak, Henning Solberg , Yazeed Al-Rajhi Lorenzo Bertelli (sve u Ford Fiesta RS WRC), kao i Valerija Gorban (Mini John Cooper Works).

Postoje vozači i suvozači iz 32 zemlje koji se natječu na reliju u Poljskoj. Najveća skupina (29) je iz Francuske, a zatim 12 iz Velike Britanije i Poljske, 10 iz Norveške, devet iz Finske i osam iz Italije. Europski imena dominiraju, ali postoje i predstavnici Novog Zelanda, Australije, Katar, Peru, Paragvaj, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Keniji, Namibiji i Južna Afrika.

Među automobilima najviše ima Ford Fiesta (27) dok je Citroen drugi sa 17.

Međutim, većina navijača će obratiti pozornost na VW Polo R WRC koji ima 3 auta isto kao i Hyundai i20.

Poljski top vozači Kajetanowicz Jarosław Kołtun – natjecat će se u Ford Fiesta R5, Hubert Ptaszek će sjediti za volanom u Skoda Fabia R5, dok je Tomasz Gryc prisutan na čelu s Peugeot 208 R2.

73. reli u Poljskoj je sedma runda FIA svjetskog prvenstva, a održati će se od 30.6 – 3.7.

Sjedište relija će biti u Mikolajki po 12. put zaredom, a ima 21 brzinac koji se vozi po šljunku u ukupno 306 kilometara.

Video