Auto trke Rally

50 posada na 49. Srbija reliju

Šestog dana septembra, tačno u ponoć, istekao je rok za prijave za 49. Srbija reli. Interesantno je to što za 49. izdanje najznačajnijeg i najpopularnijeg automobilskog takmičenja u Srbiji, imamo 50 prijava! Pored najboljeg što reli sport u Srbiji ima, tu su još i takmičari iz Emirata, Bugarske, Slovačke, Slovenije i Rumunije.

Najatraktivnija imena su svakako Rašid Alketbi, brzi čovek iz Emirata, koji se bori za titulu prvaka u Evropskom reli trofeju. Tu je i Slovak Vlastimil Maječak, a oni će verovatno privuci i najveću pažnju publike, s obzirom da voze atraktivne „ford fiesta R5“ modele. Brojnu ekspediciju iz Bugarske predvodi lider tamošnjeg Šampionata, Plamen Stajkov, koji će u lovu na pobedu za Šampionat Bugarske imati velike rivale u Jordanu Atanasovu i Georgiju Vasilevu, trećeplasiranom genralnog poretka na lanjskom Srbija reliju. Pažnju medju prijavama privlači i ime Danijela Popova, sina velikog Jasena Popova, koji će startovati u jednom „pežou 208 R2“. Posle kraće pauze, tu je i Anton Titov, u „sitroenu DS3 R1 „, a po prvi put nam u goste stiže i jedna damska posada, Dijana Stojanova i Ivanela Ivanova.

Srpske predstavnike predvodi a ko drugi nego Vladica Rabrenović, u već dobro nam znanom „reno kliju R3“. Italijan sa srpskom licencom i domaćim suvozačem, Đanluka Roko, prvi put ove sezone izlazi na stazu, jer se Srbija reli ne propušta! Tu je i najprijatnije vozačko iznenađenje sezone, Nenad Vićentić, a puno pažnje privlači i povratak dvojice starih asova domaćih staza, Dejana Ilića Dzeninksa i Željka Milutinovića, Valjevca koji je ove sezone uglavnom vozio reliju u Hrvatskoj i Sloveniji.

Gosti iz pomenute Slovenije stižu s automobilima od 1.400 kubika, i to u dve Škode! Rok Jerkič voziće „feliciju kit- car“, a Matjaž Mihevc „fabiju 1.4“. Interesantno je da iz Slovenije, iz Oktan sporta, stiže jos jedan „pežo 208 R2“, ali će u njemu sedeti domaći veteran Boris Šelemba!

Više detalja možete i sami pronaći u listi prijava, koja definitivno obećava spektakl na specijalnim ispitima u okolini Užica.

foto: Tijana Cvijović

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video