5 trkačkih momenata koje ste možda propustili

Postoji mnogo divnih auto-moto događaja i šampionata koji se dešavaju tokom svakog vikenda. Nažalost, zbog toga mnogo uzbudljivih momenata prolazi nezapaženo od strane fanova.  Zahvaljujući trke.rs ekipi, to više neće biti slučaj.

Auto-moto sport je više od nekolicine ljudi koji snažno pritiskaju papučice. To je kulminacija ljudske vrste da ide brže, dalje, sa više efikasnosti i napora. U suštini auto-moto sport je koren tehnologije .

Ovo je pet neverovatnih momenata koje ste možda propustili

 

  1. WEC vozači hrabriji od jake kiše u Teksasu, trijumf Audija

WEC (World Premier Endurance Championship) nastavio se prethodnog vikenda, posle duge pauze, ali vreme u Texasu je bilo sve osim prijatnog. Na prilično nakvašenoj stazi Circuit of the Americas, Audi team Joest osvaja prvo i drugo mesto, Toyota Racing TS 040 prolazi kroz cilj kao trećeplasirana. Ali verovatno najupečatljiviji detalj trke viđen je zahvaljujući Indy Car vozaču Mike Conway i njegovom nestvarnom umeću vožnje po kiši.

Conway sa gumama za suvo, čudesno uspeva da vrati automobil na pravac spretnim upravljanjem i puštanjem kočnice u pravom trenutku. I što je još strašnije, bio je vodeći automobil u tom trenutku.

 

  1. FIA RallyX pobeda Petter Solberga

O RallyCross se ne piše mnogo, ali ove nedelje stvari se menjaju. Sport je star skoro kao Formula 1, ali ne toliko medijski propraćen. RallyX (poznat i pod ovim nazivom) koristi reli automobile za vožnju po stazi koja se sastoji od asfalta i šljunka. I to je fenomenalno za gledanje!

Ovog vikenda bivša WRC legenda Petter Solberg osvaja GermanPX u najneizvesnijem finišu ikada, jedan stoti deo sekunde! Ni sam Solberg nije verovao u to:

„Ne znam šta da kažem, ne verujem da sam ikada u svom životu video nešto tako blizu“.

 

  1. Blancpain serija 1000km oko natopljenog Nurburgringa

Ako ste mislili da je Circuit of the Americas bio mokar, čekajte da vidite Nurburgring. Srećom, GT automobilima se lakše upravlja u vlažnim uslovima, u odnosu na lakša i dosta uzbudljivija La Man kola, ali to ništa nije značilo Blancpain GT vozačima.

Možete zamisliti koliko je teško upravljati sa 500 konjskih snaga na mokroj stazi bez ikakvih pomagala. Pogledajte zadivljujuće veštine ovih vozača.

  1. Rosberg je imao problema sa bolidom, Hamilton pobeđuje u SIngapuru

Bili smo svedoci odlične trke kada se Rosberg povukao sa Singapore GP zbog problema sa kvačilom. Singapur predstavlja pravi izazov za vozače koji kroz znoj gube 3kg telesne mase, bolidima takođe ne odgovara tropski vahduh. Jenson Button imao je problema sa elektrikom na svom McLaren bolidu.

Pošto Rosberg ne uspeva da pobedi, Hamilton se vraća na lidersku poziciju u šampionatu.

  1. Joey Logano pobeđuje u New Hampshire.

Koliko uzbudljivo je bilo u poslednjih nekoliko krugova?

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video