Auto trke Formula 1

400 miliona dolara u deonicama ostavljeno za F1 timove

Liberty Media je ostavio mogućnost F1 timovima da kupe deonice sporta nakon kompletnog preuzimanja od CVC-a.

Dogovor o kupovini 100% deonica Delta Topco – glavnog deoničara Formula 1 Grupe je u toku još od septembra meseca. Liberty je dobio dozvolu od FIA za kupovinu deonica u sredu, 18. januara 2017. i time će postati najveći deoničar u F1. Nakon toga, Liberty želi da i timovi sami investiraju u sport.

“Mislim da je od izuzetne važnosi da se timovima da šansa da invesiraju u F1. Mi želimo da ra radimo sa timovima na povećanju popularnosti ovof sporta i unapređenju F1 biznisa,” kaže Greg Maffei predsednik Libertya.

“Nekoliko timova je već izrazilo zainteresovanost za ulaganje i mi smo već počeli produktivne pregovore da bi sport postao više konkurantan i još uzbudljiviji.”

Ova objava prati i sastanak Strateške Grupe i Svestkog Motosport Veća ranije ove nedelje, gde je Liberty predstavio neke od svojih planova za F1 nakon kompletnog preuzimanja sporta. A to se očekuje krajem ovog meseca. Ukoliko se ne dogodi da timovi u roku od 6 meseci nakon preuzimanja sporta ne otkupe ove deonice, Liberty će ih povući sa tržišta.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video