2015. će biti godina rekonstrukcije za Ferrari

Predsednik Ferrarija Sergio Marchionne kaže da će „2015. biti godina rekonstrukcija“ za tim, posle tako teške godine ove sezone.

Tim je prošao kroz tri direktora ekipe i dva predsednika u 2014., i sa velikim brojem članova tima visokog profila koji napuštaju Ferrari. Imajući prošlu sezonu opisanu kao „ogromnu katastrofu“, Marchionne kaže da je on spreman da da timu vreme da se obnovi, jer su imali toliko nesigurnosti prilikom izrade planova za narednu godinu.

„Pokušaću da ne pričam o 2014, zato što je bila godina za zaboraviti“, rekao je Marchionne tokom Ferrarijevog Božićnog medijskog brifinga. „Umesto toga, hajde da razgovaramo o budućnosti; mi ćemo gledati ka 2015. sa optimizmom.

„2015.će biti godina rekonstrukcije. U poslednjih nekoliko dana napravili smo neke oštre odluke koje se tiču sastava tima i tačno znamo koji ljudi su ključni za razvoj. Mi smo odstranili sve neizvesne stvari koje su štetile početku rada na projektu za 2015.“

Maurizio Arrivabene je postavljen za šefa tima, posle Grand Prixa u Abu Dhabiju i on kaže da njegov istorijat pokazuje koliko on može biti dragocen u poboljšanju Ferrarija.

„Donosim iskustvo koje je sazrelo u mojoj zadnjoj kompaniji, činjenicu kako motivisati ljude i kako izvući najbolje iz njih,“ Arrivabene je rekao. „U kompaniji sam video dosta volje kako bi se stvari popravile: Ja sam ovde da pružim ljudima svoje poverenje i  da usmerim tim. Nećemo ništa dobiti individualno, moramo da radimo kao grupa.“

Video