Dovizioso i dalje traži sastojak za pobedu

Andrea Dovizioso i dalje traži poslednji deo slagalice koji bi Ducati učinio redovnim pretendentom za pobede u MotoGP-u 2016.

„Osećaj na Desmosedici GP-u je veoma dobar, ali ipak moramo izvšiti poboljšanja u nekim oblastima. Mi smo konstantno brzi na treninzima, ali nikada nismo bili u stanju da se borimo za pobedu,“ rekao je Dovizioso pred Veliku nagradu Katalonije.

Dovizioso je bio jedan od mnogih vozača koji su pali tokom prošlogodišnje trke u Barseloni, što znači da ga posebno zanima kako će se prilagoditi nove Michelin gume.

„Po mom mišljenju Montmelo staza je jedna od najboljih staza na svetu i ja sam jako srećan što ću se tu trkati. Važno će biti da vidimo kako će se Michelin gume ponašati na tako zahtevnoj stazi.“

Njegov timski kolega Andrea Iannone, koji je uspeo da se popne na podijum u Mugellu, zauzeo je četvrto mesto na prošlogodišnjoj trci u Kataloniji.

„Ovog vikenda želim da naš Mugello nastavimo u Barseloni, jer je to staza koju ja mnogo volim i na kojoj sam osvojio trku 2012. u Moto2,“ rekao je budući Suzukijev vozač. „U MotoGP-u se međutim poslednje tri ili četiri godine malo mučimo, ali ove godine je situacija potpuno drugačija jer su se gume i elektronika promenili.“

„Moj Desmosedici GP se pokazao kao veoma konkurentan motocikl, i nadam se da će ovo biti sjajan vikend za nas.“

Nakon tri ne završene trke za obojicu, Iannone i Dovizioso su trenutno na devetoj i jedanaestoj poziciji u šampionatu. Trenutno najbolje plasirani vozač Ducatija je Hector Barbera, koji ima dva boda prednosti nad Iannoneom.

 

 

 

Foto: ducati.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video