Moto trke World SBK

Rea ponovo trijumfuje u Assenu

Jonathan Rea osvojio je još jednu neverovatnu pobedu na drugoj trci u Holandiji voženoj u promenljivim uslovima gde je odluka o izboru guma imala ključnu ulogu. Na podijumu mu se pridružio timski kolega Tom Sykes i lokalni heroj Michael van der Mark.

Kawasakijev duo Sykes i Rea preuzeo je vođstvo, a u njihovu poteru krenuli su Chaz Davies na Ducatiju, Michael van der Mark i Nicky Hayden na Hondama. Vremenski uslovi izazvali su brzu promenu pozicija pa je vozač Milwaukee BMW-a, Josh Brookes izbio na vodeću poziciju.

Nakon što su se uslovi na stazi poboljšali, Rea i Sykes bili su prvi od vodećih vozača koji su otišli u box na zamenu guma, a već sledećeg kruga zamenu je obavio i Van der Mark. Kada su gume za suvo postale neophodne, Rea je ponovo preuzeo kontrolu nad trkom, osvojio još jednu pobedu i time povećao vođstvo u šampionatu.

Lorenzo Savadori na Apriliji zauzeo je četvrtu poziciju što je njegov najbolji rezultat ikada, a iza njega plasirao se Chaz Davies koji je ponovo bio vodeći Ducati. Nicky Hayden zauzeo je šestu poziciju nakon malo dužeg čekanja na zamenu guma.

Kompletni rezultati druge trke: WSBK Assen

 

 

 

 

Foto: masmoto.net

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video