Testovi dali Marquezu razloge za optimizam

Marc Marquez, Repsol Honda Team

Marquezu se vratilo samopouzdanje posle njegovog finalnog kruga na testu u Kataru početkom marta i borbe da prevaziđe probleme sa upravljanjem Repsol Honde tokom zimskih testova.

Dvostruki šampion imao je u velikoj meri frustrirajuću pred sezonu, boreći se sa problemima pri ulasku i izlasku iz krivina sa RC213V i neuobičajeno je zaostajao na listama vremena.

Međutim, njemu je veliki podsticaj dao poslednji dan testiranja u Kataru, kada je značajno popravio vreme svog najboljeg kruga i zauzeo četvrtu poziciju ispred Valentina Rossija i samo šest desetinki iza Lorenza.

„Sezona konačno počinje, i ja se radujem tome. Kada smo pre dve nedelje došli ovde napravili smo veliki korak u podešavanju na samom kraju testa, i osećao sam se veoma lagodno na motociklu, naročito na mom poslednjem izlasku koji je bio prilično kasno uveče i rosa je već počela da se formira.“ – rekao je Marquez.

„To je pozitivno u pogledu trke, čak i ako još nismo tamo gde smo želeli da budemo, mi još uvek imamo mesta za poboljšanje set-upa. Losail možda nije najpovoljnija staza sezone za naš motocikl, ali smo ovde ranije osvajali podijume i trke sa sa RC213V, tako da ćemo se u nedelju boriti za najbolje rezultate.“

„Ove godine postoji nekoliko varijabilnosti koje nisu u potpunosti predvidive, kao što su habanje guma tokom trke, na primer, i ponašanje motocikla sa novom elektronikom.“

„Ipak, Honda nikada ne prestaje da naporno radi, kao što je slučaj i za mene i ceo tim, tako da sam pozitivan i radujem se početku akcije.“

 

 

 

 

Foto: motorsport.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video