Sepang se obnavlja posle testova

Sepang International Circuit, domaćin Velike Nagrade Malezije, tradicionalno će biti domaćin prvog zvaničnog testa u  Moto GP sezoni 2016 koji će biti održan od 1. do 3 februara. Nakon testiranja, staza će biti zatvorena u periodu od 15. februara, do 8. maja, zbog renoviranja.

Sepang je jedna od retkih staza koja je domaćin i MotoGP i trke Formule 1. Renoviranje obuhvataće promenu asfalta, kako bi ostala u skladu sa zahtevima FIA i FIM.

Pored promene asfalta, unaprediće se i drenažni sistem, ivičnjaci i izletne zone. Dodatno će biti zamenjen i šljunak na krivinama broj 1 i 15. Tajming za renoviranje govori da će prvi testovi biti održani po planu, kao i svake godine. Međutim, drugi test je već preseljen u Australiju.

Usled lošeg iskustva sa Phillip Islandom koji je jednostavno uništavao gume nakon promene asfalta, novi dobavljač pneumatika Michelin će najverovatnije obaviti dodatna testiranja pred trku koja se održava pred kraj sezone.

 

 

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video