Auto trke Kružne trke

12 časova na stazi – 12 časova u avionu

Srpski automobilista Miloš Pavlović, oficijelni vozač Lamborginija i takmičar u ekipi „Grasser racing“, bio je uspešan i na svojoj trećoj ovogodišnjoj trci izdržljivosti. Posle istorijskog nastupa na „24 časa Dajtone“, a zatim i na „12 časova Muđela“ gde se popeo na postolje, naš as je na trci „12 časova Red Bula“ stigao do novih pehara.

Posada u sastavu Pavlović/Lenz/Ineichen/Pampanini je, naime, osvojila 2. mesto u generalnom plasmanu, ali je i pobedila u svojoj klasi!

Miloš Pavlović, izjava:

Jako sam zadovoljan sa drugim mestom u Austriji! Biti na podijumu je uvek lepo, ali u trkama izdržljivosti taj osećaj je uvek slađi. Ako nastavimo da radimo kao ovog vikenda, verujem da možemo da se borimo i za pobede u narednim trkama!“

Zanimljivo je da se Pavlović nije pojavio na pobedničkom postolju iz jednostavnog razloga: u trenutku dok su njegove klupske kolege slavile uz šampanjac, Miloš je već bio u avionu za Maleziju, pošto je od strane Lamborginija delegiran da se pojavi na stazi Sepang, tokom trkačkog vikenda na tamošnjim trkama izdržljivosti u kojima učestvuju ekipe sa automobilima italijanske fabrike – tako je posle 12 časova u trkačkom automobilu, ubrzo proveo i 12 časova u avionu…

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video