Auto trke WTCC

1000 km i još se broji

Grégoire Demoustier je opisao svoj test u Portugalu kao „veliki korak“ nakon što je novajlija odvozao više od 1000 km u svom Craft-Bamboo Racing Chevroletu.

Francuska zvezda u usponu započela je svoju WTCC karijeru u Argentini prošlog meseca sa ograničenim iskustvom sa Eurodatacarom.

Dok su razni timovi pozvali nekoliko vozača da obave svoja testiranja, Demoustier je preuzeo testiranja svog tima na sebe, što mu je omogućilo da upozna svoj auto još bolje i stekne neophodno iskustvo pre WTCC trke u Maroku od 17. do 19. aprila.

„Bilo je jako dobro što smo uradili ovaj test, zaista nam je bio potreban i saznali smo dosta o automobilu. Ja sam poboljšao svoju vožnju, naročito start, što će mi dosta pomoći u nastavku sezone. Još imamo dva dana da uradimo u Španiji sledeće nedelje i nadam se da možemo da uradimo još neka poboljšanja. I dalje imamo dosta posla da uradimo, ali smo napravili veliki korak u odnosu na to gde smo bili u Argentini, nakon što smo proveli još vremena na stazi.“

Craft-Bamboo inžinjeri su takođe bili zauzeti tokom četvorodnevnog testiranja, koji je održan u trenutku kada je temperatura staze bila oko 50 stepeni Celzijusa. Prikupljeni su podaci za različite trkačke konfiguracije, a radilo se na promenama visine automobila, podešavanja supenzije, diferencija i spona i nastojanju da se poveća učinak i vozna sposobnost pred naredu trku sredinom meseca.

 

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video