Мarko: Nadam se da će Mercedes zažaliti

Marko je naglasio kako se iskreno nada da će Mercedes u bliskoj budućnosti veoma zažaliti zbog negativnog odgovora, kada bude izigran od strane timova koje sada snabdeva pogonskim agregatima. Naime, Mercedesov izvršni menadžment je prošlog vikenda rekao finalno „NE“ nastojanjima i zahtevima Red Bulla da baš ovaj proizvođač bude njihov snabdevač motora u narednoj sezoni.

Iako je Red Bull razočaran što njihova ponuda nije naišla na potvrdu, Marko se nada da će to dovesti do žaljenja Mercedesa u trenutku kada dožive probleme sa trenutnim korisnicima:

„Razgovor sa Mercedesom je došao do kraja, čak i pre nego što je otišao u detalje. Bilo je posebnih zahteva, ali nismo došli do trenutka kada bismo ih mogli razložiti u detalje. Sada ostaje da vidimo koji motor ćemo koristiti“, rekao je Marko u intervjuu datom web sajtu SpeedWeek.

„Možda ćemo moći da ih pobedimo sa našim novim paketom. To će im biti neugodnije, nego da ih pobedimo sa njihovim agregatom“, kaže Marko.

On je dalje otkrio kako će njegov tim naredni sastanak sa Reanultom održati uoči Velike Nagrade Singapura –  „Još uvek nismo sigurni kada će sastanak tačno biti organizovan, ali je sigurno da ćemo na tom sastanku raspravljati o svim pitanjima i pokušati da donesemo rešenje.“

Iako Ferrari za njih sada izgleda samo kao kratkoročna opcija, Marko kaže da u budućnosti ništa nije garantovano:
„Za nas bi to bio prvi korak ka takmičaskom motoru s kojim možemo biti konkurentni od samog početka prvenstva“, kaže Marko za Ferrarijev agregat.

Za kraj razgovora on je izjavio – „Počećemo razmišljati o trkama samo onda kada ponovo budemo imali konkurentan motor!“

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video